Колко често се сърдим на партньора си, наказвайки го с

...
 
Колко често се сърдим на партньора си, наказвайки го с
Коментари Харесай

Вечното недоволство – най-лесният начин да унищожите себе си и връзката си

 

Колко постоянно се сърдим на колегата си, наказвайки го с безмълвие или по детски очаквайки той да ни разбере, утеши, да се извини и да направи всичко, което желаеме … Важно е да разберете: този прочут сюжет може да заплаши връзката ви.

 

 

КАК НЕГОДУВАНИЕТО НИ УНИЩОЖАВА

Първо, негодуванието е автоагресия. Енергията на незадоволеност от различен човек или от обстановка, ориентирана във вътрешността, задейства разрушителни процеси както в душeвността, по този начин и в тялото.

Вероятно всички са забелязали: когато сме афектирани, физически нямаме сили да вършим значими неща. „ Чувствам се като прегазена от камион, всичко боли. Изобщо нямам сила, нямам предпочитание да направя нещо. Искам да лежа по през целия ден ”, написа 42-годишната Ася.

 

„ Когато се обидя, светът в близост като че ли изчезва. Не желая да върша нищо. Ставам безпомощна и рева доста. Много е мъчно още веднъж да се върна към общуването и живота “, споделя 27-годишната Татяна.

 

Обиденият човек от възрастен се трансформира в малко безпомощно дете, което „ виновният сътрудник “ би трябвало да „ избави “

Второ, негодуванието е заличаване на връзката. Двама души си говореха и внезапно един от тях замълча и се обиди. Контактът с очите е неотложно пресечен. В отговор на всевъзможни въпроси – или безмълвие, или едносрични отговори: „ Всичко е наред “, „ Не желая да приказвам “.

 

Всичко, което е основано от двама души в процеса на връзка – доверие, непосредственост, схващане – незабавно се пресича. В очите на афектирания, нарушителят става неприятен човек. Уважението и любовта изчезват.

 

ЗАЩО съдебномедицинска експертиза ОБИДЕНИ?

Както можете да видите, негодуванието унищожава както нас, по този начин и нашия сътрудник. Така че за какво да се наскърбяваме и за какво го вършим?

„ Когато приятелката ми е афектирана, се усещам като малко неприятно момче. Имам възприятие за виновност, което ненавиждам. Да, пробвам се да оправя всичко допустимо най -бързо, с цел да не го усетя. Но това ни отдалечава. Все по -малко желая да поддържам връзка с нея. Отвратително е да се чувстваш зле постоянно “, споделя 30-годишният Станимир.

 

„ Съпругата ми е доста сензитивна. Отначало като се обидеше, питах какво се е случило, само че в този момент просто излизам да пия кафе с приятелите си. Писна ми от това. На път сме да се разведем “, споделя 41-годишният Александър.

 

Замислете се. Ако вършиме това от самото начало, то ще ви докара ли до здраве, обич и благополучие с колегата ви?

Ако вършим прекалено много за другите и сме свръхотговорни, тогава негодуванието ни дава опция да прехвърлим отговорността на различен.

И в случай че не знаем по какъв начин да притеглим вниманието на колегата си по естествен, съответен метод и изпитваме мощен недостиг в любовта, тогава негодуванието дава опция да реализираме това, което желаеме. Но не по най -здравословните способи. И от време на време гордостта не ни разрешава да желаяме нещо за себе си, а операцията на негодуванието води до приемане на резултат, само че той не е нито в наша изгода, нито в интерес на връзките ни.

 

ПРИЧИНИ ЗА НЕГОДУВАНИЕ, КОИТО ЧЕСТО НЕ ОСЪЗНАВАМЕ

Важно е да се разбере за какво избираме този унищожителен метод на връзка. Понякога аргументите в действителност са скрити от самите нас. И тогава е още по -важно да ги осъзнаете. Те могат да включват:

 

– отменяне на свободата на избор на другия;

– упования от другия, основани от вашето схващане за „ положително “ и „ вярно “ и по какъв начин тъкмо би трябвало да се отнася с вас;

– концепцията, че ти самият в никакъв случай не би направил това, чувството за личната си идеалност;

– прекачване на отговорност към различен човек за вашите потребности и за тяхното удовлетворение;

– отвращение да се разбере позицията на различен човек (липса на съпричастност);

– отвращение да се даде право на неточности както на себе си, по този начин и на различен – свръх взискателност;

– стандарти, които живеят в главата под формата на ясни правила за всяка от функциите („ дамите би трябвало да вършат това “, „ мъжете би трябвало да вършат това “).

 

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ Пожарна охрана -НАТАТЪК?

Открихте ли аргументите си в този лист? И може би сте научили в листата по -горе изгодите, които получавате от позицията на афектирания? След това решете сами: „ Трябва ли да продължа в същия дух? Какъв резултат ще реализира за себе си и нашата двойка? “

 

Ако все пак в действителност не ви харесва този способ, коства си да работите със експерт. Възстановете прочувствения си отговор и навиците на другарство със характерни извършения. В последна сметка единствено осъзнаването не води до смяна. Конкретните поредни дейности водят до промени в живота.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР